De politie heeft donderdagavond in Doetinchem een achtervolging ingezet en even later de bestuurder van een verduisterd voertuig aangehouden. Agenten zagen een auto rijden op het fietspad en na controle bleek dat het ging om een voertuig die eerder op de dag na een proefrit niet was teruggebracht bij een autobedrijf. De achtervolging en aanhouding vond donderdagavond laat in de avond plaats.

Ter hoogte van het Station in Doetinchem zag de politie de auto rijden over het fietspad. De agenten gingen achter de man aan om hem een stopteken te geven. Toen ze dichtbij de auto kwamen gaf de bestuurder flink gas en ging er vandoor. De bestuurder was eerder die dag bij een autobedrijf geweest om een proefrit te maken maar bracht zijn auto na een rondje rijden niet terug bij het bedrijf. Deze maakte melding van het voorval.

Na het geven van het stopteken was de bestuurder van de auto niet van plan om te stoppen. Een achtervolging van een aantal kilometers door Doetinchem volgde waarbij er ook nog een geparkeerde auto geraakt werd. Uiteindelijk slaagde de agenten erin om het voertuig te stoppen en de bestuurder aan te houden. Hij werd meegenomen naar het bureau en de auto teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

© Foto: Instagram / Politie Achterhoek West