De Graafschap heeft het contract van aanvaller Devin Haen opengebroken tot en met 2025. De achttienjarige Zieuwentenaar kwam dit seizoen acht keer tot scoren in 29 competitiewedstrijden.

“We zijn enorm blij dat Devin besloten heeft om bij te tekenen”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. “Devin is de verpersoonlijking van onze jeugd en wat we graag willen zien op De Vijverberg. Hij is een speler vol karakter en passie, die enorm sterk teruggekomen is na zijn blessure. Met zijn imposante fysiek voor zijn leeftijd en scorend vermogend zien we in hem het toonbeeld voor onze toekomst.” De aanvaller geeft zelf aan blij te zijn met het verlengen van zijn contract: “Ik heb het enorm goed naar mijn zin bij onze mooie club en dit is een mooie waardering vanuit De Graafschap.”

Haen is een van de jonge talenten waarmee De Graafschap deze zomer het contract wil verlengen. Ook vleugelaanvaller Basar Önal en middenvelder Philip Brittijn lijken open te staan voor een nieuwe verbintenis. Met Camiel Neghli, ook vleugelaanvaller en verdediger Rio Hillen lopen de gesprekken moeizamer.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

Foto: REGIO8 (archief)