In juni 2022 brengt Achterhoek Pride mensen samen en vieren ze hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is, ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. Het programma is gevarieerd en er komt elke week meer bij. De Achterhoekse Pride maand is een initiatief vanuit de klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk.

In december 2021 heeft de organisatie de eerste Achterhoekse Pride maand aangekondigd. Sindsdien zijn er dan ook vele mooie en warme reacties binnengekomen vanuit alle hoeken en lagen in de Achterhoek. Van de politiek, culturele instellingen, sportverenigingen, zorginstellingen, onderwijs tot spontane vrijwilligers die zich melden om te helpen. De organisatie heeft veel ideeën mogen ontvangen. Een aantal ideeën hebben ze concreet kunnen maken en staan nu op het programma. “Op 11 oktober 2021 zijn de gemeentes Oost Gelre en Winterswijk een Regenbooggemeente geworden. Inmiddels zijn meerdere gemeentes in de Achterhoek een Regenbooggemeente of zijn van plan dit te worden. Het thema leeft in de gemeenschap en er komt steeds meer aandacht voor. Mensen zien hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is. Tijd om hier nog meer aandacht aan te schenken en zichtbaar uit te dragen dat we TROTS zijn IN de Achterhoek”. Vertelt initiatiefnemer Michiel Wopereis.

Iedereen die de boodschap van de Achterhoek Pride een warm hart toedraagt kan meedoen, bijvoorbeeld door het ophangen van de Achterhoekse Regenboogvlag in de gehele maand juni of door er aandacht voor te hebben binnen jouw school, organisatie of op het werk tijdens een overleg, nieuwsbrief of bijeenkomst. Zie jij of jouw organisatie de Achterhoek Pride maand wel zitten en wil jij ook meedoen? Dat kan door een mail te sturen naar info@achterhoekpride.nl. Op donderdag 21 april om 19.30u is er een bijeenkomst bij Den Diek in Lichtenvoorde voor geïnteresseerden.

Foto: Achterhoek Pride