Voor de allereerste keer was het mogelijk om te stemmen op het centraal station in Doetinchem. Vanaf 7:00 uur woensdagochtend konden inwoners terecht in het gebouw van stationswinkel Alexsander. Daar werden kiezers verwelkomd met verschillende stokbroodjes, Opvallend genoeg waren de reizigers in de minderheid.

Kort voor de opening van het stembureau stonden er al een aantal stemmers te wachten op het station. Maar 7:00 uur is 7:00 uur, dus stipt vanaf dat tijdstip konden de mensen hun stem uitbrengen. Toen de eerste inwoners aan hun democratische plicht hadden voldaan, keerde de rust terug. Ondanks het grote aantal reizigers dat de stationswinkel bezocht, namen er maar weinig de afslag naar de stemhokjes.

Voor stationswinkel Alexsander is het stembureau vooral een manier om mensen hun winkel te laten zien. “Normaal zien ze alleen het gebouw van de buitenkant en de hangjongeren bij de skatebaan”, zegt één van de eigenaren. “Nu we doordat we een stembureau zijn meer mensen binnenkrijgen, kunnen we laten zien wat we allemaal te bieden hebben.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8