Er is een zoektocht gestart naar jongeren (16 tot 26 jaar), die het leuk vinden om met senioren van Achterhoekse zorginstellingen activiteiten te ondernemen. Deze senioren zijn voor hun daginvulling afhankelijk van bezoek en van activiteiten van de organisatie. Een regelmatig bezoek van een jongere is dan, helemaal na het afgelopen coronajaar, zeer welkom om het gevoel van eenzaamheid onder senioren te verminderen.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Stichting JOW! Nederland en de Achterhoekse zorginstellingen en wordt ondersteund door ZonMw. Het hoofddoel is om waardevolle ontmoetingen te organiseren tussen jongeren en senioren op structurele basis. De activiteiten die jong en oud samen ondernemen kunnen heel divers zijn, zolang het maar samen gedaan wordt. Voor jongeren is het tevens een betekenisvolle bezigheid, waarvoor ze een vrijwilligersvergoeding ontvangen van € 4,50 per uur.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via de app van JOW. Stichting JOW neemt dan contact met ze op. Meer informatie is te vinden op de site: www.jow-nederland.nl.