De contracten van spelers Jasper Wijkstra, Beau Wortelboer, Mats Bleeker en Jannes van der Ham bij Active Living Orion zijn verlengd. Eerder werd al bekend dat trainer Dirk Sparidans ook de komende twee jaar bij de Doetinchemse volleyballers blijft, zo schrijft REGIO8.

Met de nieuwe verbintenissen van Wijkstra en Wortelboer bindt Orion twee jongens die de jeugdopleiding van Orion hebben doorlopen. Beide spelers hebben hun aflopende verbintenis met twee jaar verlengd tot het seizoen 2023/2024. “We kiezen bewust voor het langer vastleggen van spelers omdat wij erin geloven dat er in de komende jaren geen betere plek is om je te ontwikkelen én voor prijzen te spelen dan in Doetinchem”, aldus technisch directeur Pim Kamps. “Dat doen wij graag met ambitieuze jongens en het past uitstekend in het plaatje dat deze mannen opgegroeid zijn in Doetinchem bij Orion.”

Naast de voormalige jeugdspelers is ook het contract van de 23-jarige Bleeker met twee jaar verlengd. “Wij volgen hem al jaren en zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zich volledig op volleybal te richten”, laat Kamps weten over Bleeker. “Het zou mij verbazen als hij niet de toekomstige libero van het Nederlands team wordt, ik verwacht dat hij deze zomer zijn kunsten al gaat laten zien.” Ook de ervaren middenman Jannes van der Ham heeft voor twee seizoenen bijgetekend. De technisch directeur is blij met de vastlegging van de ervaren speler: “Hij traint keihard, is een echte vechter in het veld en werkt hard aan zichzelf om beter te worden.”

Orion heeft de reguliere competitie afgesloten als ongeslagen koploper in de eredivisie. In de kampioenspoule speelt Orion nog vijf wedstrijden, waarna de nummers één en twee een serie van maximaal vijf wedstrijden spelen om het kampioenschap. Zaterdagavond gaat Orion op bezoek bij Amysoft Lycurgus. De Groningers verloren afgelopen weekend hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 3-0 in sets bij Draisma Dynamo.

Foto: REGIO8