De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven een knappe 1-2 zege geboekt. Dankzij twee doelpunten in de eerste helft van Camiel Neghli en Mees Kaandorp gingen de Superboeren met 0-2 rusten. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg hield De Graafschap stand.

De Graafschap-trainer Jan Vreman koos voor Jeffry Fortes als linksback. Neghli speelde daardoor als middenvelder en Giovanni Korte startte eveneens. De aanvaller was weer fit en begon in de Lichtstad als linksbuiten. In de openingsfase was De Graafschap de bovenliggende partij en zaten de Superboeren – ondersteund door 287 supporters in het uitvak – er kort op. Het overwicht leverde een geblokt schot van Korte en een gevaarlijke voorzet van Fortes op. Jasper van Heertum kopte in de 19e minuut naast en even later bracht Eindhoven-doelman Nigel Bertrams eenvoudig redding op een inzet van Sam Hendriks. Met ruim een halfuur op de klok zette Neghli de Doetinchemmers op voorsprong. Hij werd goed weggestoken door Korte en rondde koelbloedig af; 0-1.

a een prima eerste helft probeerde de formatie van Vreman de tussenstand in het tweede bedrijf verder uit te breiden. Dat lukte bijna via Jasper van Heertum, wiens vrije trap hard op de lat uiteen spatte. Eindhoven ging in de loop van de wedstrijd meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Brian De Keersmaecker kreeg de bal op een presenteerblaadje en zijn uithaal zeilde net naast de kruising. In de 63e minuut kwam de thuisploeg op 1-2, toen Jens van Son met een kopbal voor het doelpunt tekende. De druk van de Brabanders hield aan, daar Jort van der Sande dicht bij de gelijkmaker was. Hidde Jurjus voorkwam met een uitstekende redding de 2-2 van Eindhoven. In de slotfase verdedigde De Graafschap de voorsprong op een goede manier en hielden de Superboeren stand.