Tante Rikie geeft haar laatste optreden als ‘zangeres’ tijdens de afsluiting van het Mega Piratenfestijn-jaar op 17 december in het GelreDome. De voormalig festivaldirectrice van de Zwarte Cross, zal samen met Frans Bauer in Arnhem op het podium staan.

“Een onbeschrijflijke eer dat ze bij ons afscheid neemt”, vertelt Leon Lukassen van het Mega Piraten Festijn. “Als zo’n iemand bij je op het feest wil staan, grijp je dat natuurlijk met beide handen aan.” Lukassen zag online de single van Tante Rikie met Frans Bauer en schakelde gelijk: “Ik zag op de socials iets voorbijkomen over de single van Tante Rikie en Frans Bauer. Ik heb Ronnie Degen van de Zwarte Cross daarna meteen een berichtje gestuurd. Dat het geweldig zou zijn om Rikie er ook in het GelreDome bij te hebben. En dat alles heeft tot dit geleid.”

Ondanks dat het afscheid niet in de Achterhoek plaats vindt, denkt Lukassen dat de voormalig festivaldirectrice dit een mooie afsluiter vindt: “We zitten in Arnhem dichtbij de Achterhoek, haar thuisbasis. Ik weet dat ze dit festival echt leuk vindt, ze was al meerdere keren te gast bij andere Mega Piraten Festijnen. Ik hoop en denk dan ook dat dit magisch gaat worden.” Ronnie Degen vertelt dat hij haar afscheid niet wilde laten schieten: “We wilden het afscheid van Tante Rikie, niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.”

De uit Hummelo komende Rikie Nijman was jarenlang het gezicht van de Zwarte Cross. Als Tante Rikie nam ze bij de vijfentwintigste editie afscheid als festivaldirectrice, ter ere daarvan maakte ze samen met Frans Bauer het nummer ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. “Ze is een enorme fan van Frans Bauer”, vertelt Degen. Dat het afscheid nu niet op zijn eigen festival plaats vindt, maakt hem niet uit: “Tante Rikie vindt dit leuk. Ze doet iets bijzonders, welke artiest is daar niet jaloers op?”

Hoewel het dus wordt aangekondigd als haar laatste optreden, kan Degen niks garanderen: “We sluiten dus wel wat af, maar dat er never nooit niet meer iets gebeurt, dat ga ik niet beloven. Maar in principe is dit haar laatste optreden”, aldus de organisator van de Zwarte Cross, die Tante Rikie onvervangbaar vindt: “We gaan uit van het Noord-Koreaanse model: ook als ze er niet meer is, blijft ze onze baas!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8