De prijzen van energie worden steeds hoger. Een gemiddeld gezin betaald gemiddeld zo’n € 5.000,- per jaar meer. Voor gas betalen gezinnen nu ongeveer €3 dit was vorig jaar nog € 0,70. Stroom is opgelopen naar gemidded €0,60, dit bedrag was vorig jaar €0,25. De prijzen zijn fors gestegen.

Veel mensen willen wel maatregelen nemen om die kosten omlaag te brengen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. De gemeente Bronckhorst laat weten dat inwoners contact kunnen opnemen met het agem energieloket. Dit loket is door de Achterhoekse gemeenten speciaal ingericht om mensen te helpen met vragen en te voorzien van tips om energie te besparen. Voor een kleine bijdrage kunnen mensen een adviseur aan huis krijgen die een energieadvies opmaat geeft. Ook helpt de adviseur met het aanvragen van offertes, subsidies en leningen. kijk voor meer informatie over het energieloket op www.agem.nl.

De gemeente Bronckhorst wijst inwoners erop dat ze van de gemeente een lening kunnen aanvragen tegen een lage rente en zonder kosten. Meer informatie over deze lening kunnen inwoners krijgen door contact op te nemen met de gemeente Bronckhorst.