Voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het Nederlands komt naast het taalcafé in Hengelo voor Oekraïense vluchtelingen, ook een taalcafé en taalcoaching voor anderstaligen in Vorden. Stichting Welzijn Vorden organiseert dit.

Op 25 augustus start het taalcafé in het Kulturhus in Vorden. Het taalcafé is een plek waar anderstaligen elkaar en andere inwoners van Vorden regelmatig kunnen ontmoeten om Nederlands te spreken. Het is een goede en laagdrempelige manier om de taal te oefenen. Ze praten in een kleine groep over allerlei onderwerpen en horen graag waar deelnemers behoefte aan hebben. Het taalcafé is iedere donderdag van 16.00 tot 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

inwoners die een inburgeringscursus doen of hebben afgerond en graag extra Nederlands wil oefenen kunnen ook terecht bij de taalcoaches. zij kunnen zelf aangeven waar ze mee willen oefenen. Lezen, spreken en schrijven er is van alles mogelijk. Er zijn geschoolde taalcoaches die graag helpen met de Nederlandse taal. Taalcoaching is elke week en op afspraak. Aanmelden hiervoor kan bij coördinator Eppie van het Hof door te mailen naar evanhethof10@gmail.com.