Laden Evenementen

« Alle Evenementen

2 exposities door Stichting ’t Oude Kinderboek in Stadshuus Lochem

13 mei - 30 juni

StOK (Stichting ’t Oude Kinderboek) viert dit jaar haar 25-jarige bestaan en nodigt u uit te komen kijken naar een tweetal exposities. Het thema van de eerste tentoonstelling is de DOOD IN DE KINDERLITERATUUR. Aanwezig zijn heel oude boeken uit de achttiende eeuw (kleine gedichten voor kinderen van Hieronymus van Alphen maar ook moderne prentenboeken, zoals Lieve oma Pluis van Dick Bruna).  De tweede tentoonstelling gaat over KINDERBOEKEN OVER DE OORLOG EN BEVRIJDING.

De prachtige verzameling kinder- en jeugdboeken van StOK is het resultaat van ruim twee decennia verzamelen, zorgvuldig en selectief bewaren en ontsluiten voor een breed publiek. Een kerncollectie van zeldzame boeken ligt alleen ter inzage, maar de meeste boeken uit de collectie kunnen worden geleend, direct bij StOK of via het netwerk van de openbare bibliotheken in Gelderland en Overijssel.

StOK is gehuisvest in het Stadshuus, Nieuwe Markt 3 te Lochem. Onze openingstijden zijn op maandag van 10.00 – 13.00 uur, woensdag van 10.00 – 16.00 uur en vrijdag van 10.00 – 13.00 uur.

Gegevens

Begin:
13 mei
Einde:
30 juni