Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Koppelkerk Expositie Cartooning Ukraine

18 mei - 14 juli

Dit jaar staat de Koppelkerk Expositie in het teken van het programma ‘Staat van de Macht’. Tijdens dit project onderzoeken we gezamenlijk waar de huidige macht zich concentreert, welke vormen van tegenmacht er bestaan, welke rol burgerinitiatieven kunnen spelen en hoe we de kloof tussen burger en politiek kunnen verkleinen en tot meer verbondenheid kunnen komen.

Kunst kan een krachtige stem zijn in een wereld waar al te vaak de wapens worden opgepakt. Cartoonisten nemen de rol van tegenmacht met verve – en vaak met humor – op zich. Op vreedzame wijze, maar zonder zich te schikken in hun lot, drukken getalenteerde tekenaars op scherpe manier hun perspectief op de staat van de wereld uit.

De expositie ‘Cartooning Ukraine’ is tot stand gekomen in samenwerking met Ronald Bos, die al jarenlang media-aandacht genereert voor de indringende cartoons van kunstenaars uit zowel Oekraïne als Syrië. Hij publiceerde de bundels ‘Cartooning Syria’ en ‘Cartooning Ukraine’.

De expositie is te zien bij de koppelkerk tot en met 14 juli. De openingstijden zijn vrijdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Rondleidingen zijn er die dagen om 14:00 en 15:00 uur. De kosten bedragen 7 euro, dit is inclusief koffie en/of thee.

© Foto: Cartoon van Anna Sarvira

Gegevens

Begin:
18 mei
Einde:
14 juli