Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie Brussel – Europa in een dag

6 juni - 9 juni

Op 6 en 9 juni 2024 zijn de Europese Verkiezingen. Wat weten we nou eigenlijk van dit machtsbolwerk? De EU voelt vaak als een ver-van-mijn-bed-show. Om de Europese Unie van dichtbij te ervaren, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met EUROPE DIRECT Bocholt op vrijdag 31 mei een excursie naar Brussel.

Op vrijdag 31 mei vertrekken we in alle vroegte vanuit Bredevoort en Bocholt. We starten de dag met een inleiding op de EU van Europa-deskundige Siebo Janssen op de heenreis. In Brussel krijgen we een rondleiding door het Europees Parlement, gaan we in gesprek met Europarlementariër Dorien Rookmaker (Meer Directe Democratie) en bezoeken we het Huis van de Nederlandse Provincies, waar we meer leren over het belang van lobbyen en de voordelen van een goed netwerk in Brussel. Tijdens dit onderdeel schuift ook een vertegenwoordiger van de Landesvertretung Nordrhein-Westfalen aan. Gedurende de dag is er gelegenheid voor vragen en gesprek. De voertaal is Nederlands en Duits.

De reguliere tickets voor deze excursie zijn uitverkocht. Als je in aanmerking wil komen voor één van de 4 tickets die dankzij bijdragen van fondsen zijn bekostigd, stuur dan een kort mailtje naar hiske@koppelkerk.nl of frouke.harmsen@koppelkerk.nl – bij beschikbaarheid van een ticket wordt deze zo snel mogelijk per mail opgestuurd. Om 6.30 uur vertrekt de bus vanuit Bredevoort; om 7.00 uur vanuit Bocholt. Na een intensieve dag verwachten we rond 22.00 uur weer terug te zijn bij de opstapplaatsen. De activiteit vindt plaats binnen het brede themaprogramma Staat van de Macht.

© Foto: PR Europees Parlement

Gegevens

Begin:
6 juni
Einde:
9 juni