Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matteuspassie in de St Joriskerk

27 maart - 28 maart

Een enthousiast projectkoor van Stichting Babel Doesburg (Bijbelverhalen Anders BELicht) is op dit moment bezig met het instuderen van een Matteüs Passie. De muzikale leiding ligt in handen van Esther Pelgrom en op piano begeleidt Ingrid de Vries het koor en de solisten.

En nee, het is niet de Mattheüs Passion, maar een kortere, modernere versie daarvan. Vier muziekstukken zijn nog in de prachtige zetting van Bach. De andere liederen zijn gecomponeerd door Gerard van Amstel. Alle (hedendaagse) teksten zijn van Piet van Midden. Oud en nieuw met elkaar verweven. De uitvoering van deze Passie duurt een klein uurtje; het koor wordt hier en daar aangevuld met een solist(e), die woorden van Jezus, Petrus, Judas of Maria laten horen. Woorden die ook nu nog indruk maken.

Matteüs Passie vindt plaats op woensdag 27 maart om 20:00 uur in de Sint Joriskerk in Drempt. De kerk is 30 minuten voor aanvang geopend en de toegang is gratis. Voor meer informatie kan u een mail sturen naar babeldoesburg@ziggo.nl

© Foto: Matteüs Passie

Gegevens

Begin:
27 maart
Einde:
28 maart