Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The New American Farmers – Cigar box gitaar band in Vorden

13 april @ 20:30 - 23:00

In plaats van muziek op de zondagmiddag is er binnenkort een avond met muziek in het Vordense Kulturhus: op zaterdag 13 april is iedereen welkom om te komen luisteren naar de band “The new American farmers”. Deze vijfmansformatie uit de omgeving van Dalfsen speelt toegankelijke, maar een licht ontvlambare mix van blues, Americana en garage blues.

Het bijzondere is dat dit gebeurt op zelfgebouwde cigar box gitaren: gitaren met als basis een sigarenkist. Deze vinden hun oorsprong begin 19e eeuw op de katoenplantages langs de Mississippi. De behoefte om muziek te maken was er, maar geld om instrumenten te kopen niet. Dus werden er gitaren gemaakt van materialen die voorhanden waren, sigarenkisten en bezemstelen. Op deze zogenaamde cigar box guitars speelde men de blues, verhalende muziek met teksten vol emoties.

Op de setlijst van “The new American farmers” staan zelfgeschreven nummers in het Engels en het Overijssels dialect. Maar de band speelt ook bekende en minder bekende covers of bewerkingen van andere artiesten.

De avond begint om 20.30 uur. De entree is gratis.

© Foto: Kulturhus Vorden

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
20:30 - 23:00

Locatie

Kulturhus Vorden
Raadhuisstraat 6
Vorden,
+ Google Maps