Het parkeerterrein voor Evenementencentrum De Hofnar verandert in het weekend van 18 en 19 september in een afgesloten feestterrein, als alternatief voor het jaarlijkse kermisfeest in het centrum van Aalten. Voor de organisatie tekenen vier horeca-ondernemers: De Hofnar, Oerkroeg Schiller, SETZ Huiskamer en Domme Aanleg. Het gaat om een alternatief kermisfeest op zaterdag 18 september van 14.00 tot 24.00 uur (met een ‘break’ tussen 18.00 en 20.00 uur) en op zondag 19 september van 14.00 tot 19.00 uur. De hiervoor verleende vergunning ligt per 10 september 2021 ter inzage in het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten.

Het spreekt voor zich dat het alternatieve kermisfeest binnen de huidige coronamaatregelen wordt gehouden. Dit houdt in dat het op een afgesloten terrein plaatsvindt, dat de toegang op basis van kaartverkoop én met corona-toegangsbewijzen is (QR-code waarvoor een negatief testbewijs of bewijs van volledige vaccinatie nodig is en ID-bewijs) en dat de eindtijd om 24.00 uur is.

Burgemeester Stapelkamp besluit: ”Een ‘dankjewel’ aan de betrokken adviseurs voor het snelle handelen is hier zeker op zijn plaats. De horeca-ondernemers wens ik veel succes en onze inwoners op 18 en 19 september heel veel plezier”.