Nu de coronamaatregelen zijn vervallen en we weer samen kunnen komen organiseert de gemeente Aalten in samenwerking met de VVNF en het Orkest Koninklijke Marechaussee een Anjerconcert. Dit vindt plaats op woensdag 20 april 2022 om 20.00 uur in de tent van VVNF-Dinxperlo op het Theo Rijksterrein in Dinxperlo. Voor het Anjerconcert zijn alle veteranen en gedecoreerden uit de gemeente uitgenodigd. Zij ontvangen twee toegangskaarten. De overige kaarten, à 7,50 euro (inclusief 1 consumptie), zijn vanaf dinsdag 5 april te koop bij de VVV-kantoren in Aalten en Dinxperlo.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is een van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest, maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Zij verzorgen diverse optredens met ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én -uiteraard- het fanfareorkest. Reguliere ‘marechaussees’ maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Tamboer Maître is adjudant Marc Gouswaart.

Foto: Koninklijke Marechaussee