De achtste Silo Art Tour Achterhoek locatie is bekend: Boerenshop De Vuurdoorn in Beltrum. De hoge gevel van het voormalige mengvoederbedrijf wordt in de week van 11 april onder handen genomen door kunstenaar GOMAD (Marcus Debie).

Kunstenaar Marcus Debie (artiestennaam GOMAD) komt uit Sittard en is gespecialiseerd in muurschilderingen, toegepaste graffiti en street art. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring en onder andere het grootste street art kunstwerk van Nederland op zijn naam staan in Oss. Zijn werk wordt gekenmerkt door een samensmelting van fotorealistische graffitikunst en grafische elementen. Voor het Silo Art Tour kunstwerk in Beltrum heeft GOMAD o.a. inspiratie gehaald uit de ontwikkeling die Beltrum heeft doorgemaakt als agrarisch gebied, de lokale gemeenschapszin en bekende Beltrumse activiteiten, zoals het Bloemencorso en de Survivalrun. En is daarmee een creatieve Ode aan wonen, werken en leven in dit dorp in de gemeente Berkelland.

Het pand van Boerenshop De Vuurdoorn verbeeldt de enorme ontwikkeling van Beltrum als agrarisch gebied en de groei van het dorp. Dit werd al ingezet voor de Tweede Wereldoorlog, maar kreeg een vlucht met de ruilverkaveling tussen 1952 en 1959. In 2015 heeft het Rijk de ruilverkavelingsgebieden “Beltrum I en II” aangeduid als één van de belangrijkste wederopbouwgebieden van Nederland.

Foto: Ellis Middelkamp