Met sirenes en zwaailichten kwam de brandweer maandagavond de straat van vrijwilliger Arie Wassink ingereden om hem op te halen. Na 33 jaar nam de 67-jarige Wassink uit Zelhem met een ludieke reddingsactie definitief afscheid van zijn collega-brandweerlieden.

“Als je er 33 jaar bij zit, dan wil je zoiets niet ongemerkt aan je voorbij laten gaan”, vertelt postcommandant Bjorn Hekkelman van de brandweer Zelhem. “We hadden bedacht om een opblaashondje in de vijver ‘in nood’ te brengen. Met hulp van collega’s heeft hij de hond met een boot uit het water gehaald. Daarna kon hij kiezen, óf terug naar de actieve collega’s of terug naar de oude collega’s. Als je afscheid neemt van de brandweer dan neem je ook afscheid van de actieve collega’s. Daarom moest hij ook de keuze maken om naar zijn oude collega’s te gaan.”

Wassink wilde eigenlijk vorig jaar al stoppen, maar door de coronacrisis liep dat anders. “Door de lockdown konden een hoop jongens geen examen doen”, laat Wassink weten. “Toen hebben ze aan mij gevraagd of ik nog één jaartje door wilde gaan, dat wilde ik wel. En als ik door had willen gaan, dan had ik weer gekeurd moeten worden en dat is een hele zware keuring.”