Treinen, bussen en buurtbussen in de Achterhoek rijden donderdag ondanks de aangekondigde landelijke staking toch, zo laat een woordvoerder van Arriva weten. Ondanks dat de vervoerder verwacht dat er OV is, durft vakbond FNV dit niet met zekerheid te zeggen.

“We raden reizigers aan om de reisinformatie in de gaten te houden”, aldus een woordvoerder van Arriva. “Donderdag rijden er gewoon treinen, bussen en buurtbussen.” Woensdagmiddag is er overleg geweest met vakbond VVMC, Arriva en FNV over cao-onderhandelingen. Vorige week werd er gestaakt vanwege onvrede over vastgelopen onderhandelingen.

Een woordvoerder van de FNV noemt de visie van Arriva opmerkelijk: “Wij hebben de oproep gedaan om te staken, maar weten pas op de dag zelf wie er echt in actie komen. Dat is niet exact te voorspellen. Arriva weet dan misschien meer dan wij. Voor reizigers kan ik in ieder geval adviseren om ter plekke te kijken wat wel of niet rijdt, het is heel onzeker.”

Het Graafschap College heeft woensdagmiddag al wel aangekondigd dat er vanwege de staking is overgeschakeld naar digitale lessen. Hoewel er donderdag dus toch OV rijdt in de Achterhoek, heeft de school ervoor gekozen om de lessen digitaal te houden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)