Carolien uit Laag-Keppel verloor in november haar ernstig zieke dochter Eris. Ruim twaalf jaar nam ze de complexe zorg van haar dochter voor haar rekening en leefde ze van een persoonsgebonden budget (PGB), dat nu komt te vervallen. Haar nicht Freya van der Made-Berveling wil Carolien nu ademruimte geven en begon daarom een crowdfunding.

“Ik merkte dat het mij heel erg raakte toen ze zei dat ze binnenkort weer moest solliciteren en dat ik dacht moet niet mogen”, aldus de initiatiefneemster. “Ze heeft gekozen voor de zorg van haar kind en daardoor geen financiële buffer opgebouwd. Ze kreeg PGB voor de zorg van haar dochter voor een totaal van drie dagen per week, terwijl ze er 24/7 mee in de weer was.” Door middel van een crowdfunding hopen ze Carolien tijd te geven om samen met haar drie andere dochters te kunnen rouwen en aan de situatie te kunnen wennen. “Op dit moment moet er eerst even rust komen, dat ze rond kan komen en dat ze geen haast heeft om van alles te moeten regelen.”

Door de complexe zorg van Eris, was kinderthuiszorg niet meer mogelijk en koos de Laag-Keppelse om zelf de zorg op zich te nemen. Hierdoor kwam ze de afgelopen jaren soms maar aan één uur slaap toe. “Alleen in het begin hebben ze hulp gehad, maar dit vond Eris lastig. Ze reageerde het beste als haar eigen moeder haar verzorgde”, ligt Freya toe. “Nu moet Carolien weer leren om normaal te slapen en ook fysiek moet ze aansterken na deze intensieve tijd.”

Toen Freya haar nicht vertelde dat ze van plan was om een doneeractie voor haar op touw te zetten vond ze dat heel spannend. “Ze wil niet bedelen, maar ik zie het juist als samen met andere mensen even voor haar zorgen”, laat Freya weten. Nadat de actie online werd gezet stroomden de donaties binnen. “Carolien was er wel even stil van en ik ook, heel dankbaar dat het zo gaat.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Freya van der Made-Berveling