Vrouwen in Oost-Gelderland kunnen prima werken als buschauffeur of als machinist op een trein, hoewel die gelden als traditionele mannenberoepen. Dat wil openbaar vervoerder Arriva benadrukken en daarom liet de vervoerder op de Dag van de Arbeid de dienstregelingen tussen 10.00 uur en 16.00 uur in het oosten van Gelderland zoveel mogelijk door vrouwen rijden. Zij droegen, samen met hun landelijke collega’s, een button met ‘Women drive the World’ erop.

Ze wilden zo aan het publiek overbrengen hoe leuk het werk is. “Heerlijk vind ik het”, aldus buschauffeur Renate Roelofs tegen Omroep Gelderland. “Vrij beroep, vrij leven, lekker met de passagiers.” Volgens machinist Puck Vallentgoed hoef je ook niet per se achter het stuur te eindigen. “Er zijn heel veel verschillende functies. Kijk vooral rond wat er te doen is in het ov. “

Bij Arriva Nederland werken 5.500 mensen, waarvan er duizend vrouw zijn. Dat is al in de lesbanken te zien. “Ik had drie andere vrouwen in de klas”, aldus Vallentgoed. “In totaal waren er 21 leerlingen.” Dat moeten er meer worden volgens Arriva en daarom worden vrouwen opgeroepen om te solliciteren bij Arriva.

© Foto: Omroep Gelderland