Camping De Betteld wordt vanaf november opnieuw ingericht als een opvanglocatie voor asielzoekers. Om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten, kunnen maximaal zeventig minderjarigen de komende maanden een tijdelijk thuis vinden in het buitengebied van Zelhem.

Vorig jaar werd de camping aan de Aaltenseweg ook al gebruikt als opvangplek. Vanwege de acute noodsituatie in met name Ter Apel, wil de gemeente opnieuw ‘verantwoordelijkheid nemen’. “De tijdelijke opvang van jonge asielzoekers voor een aantal maanden is volgens ons passend bij de noodsituatie”, meldt burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst. “We hopen dat we met alle betrokkenen de jonge asielzoekers net zoals vorig jaar weer kunnen laten zien wat een mooie samenleving onze gemeente is.”

De locatie moet van medio november tot maart dienen als tijdelijke opvangplek. Omwonenden zijn woensdag op de hoogte gebracht van de plannen. In eerste instantie zijn er maximaal vijftig asielzoekers tussen de dertien en zeventien jaar welkom, net zoveel als de vorige keer. Als het ‘past bij de mogelijkheden’, kan dit aantal worden opgehoogd naar zeventig. Het is nog niet bekend wanneer de eerste asielzoekers aankomen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8