De bewoners van de woning in Winterswijk, waar woensdagavond een auto de huiskamer binnenreed, zijn erg aangeslagen. Ze zaten in de woonkamer naar de televisie te kijken, toen de auto hun woning binnenreed. De ravage is groot. De brokstukken lagen donderdagochtend nog door de hele woonkamer schrijft Omroep Gelderland.

De bestuurder van de auto is een 38-jarige man uit Winterswijk. Hij is enkele honderden meters verderop aangehouden. Uit een blaastest blijkt dat hij vermoedelijk had gedronken. Dat moet definitief blijken uit een bloedproef, laat de politie weten. Die onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Er lijkt geen sprake te zijn geweest van gladheid. De vrouwelijke bewoonster is woensdagavond voor controle naar het ziekenhuis geweest en loopt met een kruk. Ze denkt dar ze is geraakt door rondvliegend puin. “Ik ga hier nooit meer zitten”, laat ze weten.

Volgens de bewoners is tien jaar geleden ook al eens een auto hun woning ingereden. Toen waren ze niet thuis. Het huis staat in een kleine flauwe bocht, maar het is onduidelijk hoe het komt dat tot twee keer toe een auto hun huis is binnengereden.

© Foto: Omroep Gelderland