De Graafschap treft vrijdagavond in het Koning Willem II-stadion de nummer zes van de competitie in een heus zespuntenduel. De Doetinchemmers staan ‘slechts’ zevende en het seizoen is nog jong, maar de sfeer op De Vijverberg lijkt beter dan het de afgelopen jaren geweest is.

“Het is weer terug”, zegt trainer Jan Vreman met een grote glimlach in aanloop naar het duel met Willem II. “Dat hebben we vaker meegemaakt, dat het hier met het publiek zeer aanstekelijk kan werken. Ik denk dat het heel mooi is die wisselwerking die dan je kunt krijgen tussen het publiek en de spelersgroep.” Voor middenvelder Donny Warmerdam is de steun die hij afgelopen weken voelde uniek en is het ook nieuw: “Je merkt gewoon dat dit een grote club is.”

In Noord-Brabant nemen de Superboeren voor het eerst dit seizoen een vol uitvak mee. Op bezoek in Tilburg wil Vreman de lijn van de afgelopen weken doortrekken. “We zitten absoluut in goede doen”, vindt de Gendringse oefenmeester. “Willem II pakt de afgelopen twee wedstrijden zes punten, dus wat dat betreft zou hun vertrouwen natuurlijk ook iets groter zijn, alleen ik vind wel dat we daar wat tegenover kunnen stellen. Ik heb veel vertrouwen, maar het is afwachten hoe hun er op staan.”

Doelman Thijs Jansen keepte een sterkte wedstrijd tegen Roda JC (0-0) en zag het beloond worden met de uitverkiezing tot man of the match en speler van de week in de eerste divisie. “Hij heeft laten zien waarom we hem gehaald hebben en dat is hartstikke mooi”, aldus Vreman, die aangeeft toch voor Bakker te kiezen, omdat de voormalig AZ-doelman eerder in het seizoen een goede indruk achterliet. “Mees heeft het ook heel goed gedaan.”

Een speler die ook mag rekenen op een basisplaats is Donny Warmerdam. De van Ajax overgekomen middenvelder lijkt steeds beter zijn draai te vinden. “Aan het begin had ik heel erg dat ik moest wennen”, aldus Warmerdam. “Ik kwam niet in mijn eigen spel en ik vind nog steeds dat het beter kan en moet. Maar we komen er allemaal steeds lekkerder in en ik persoonlijk ook.”

Kijken naar beneden op de ranglijst doen ze bij De Graafschap niet meer, de ploeg van Vreman wil aansluiten bij de top. “We staan nu gedeeld vijfde en we hebben een aantal grote clubs al gehad en we hebben laten zien dat we die aan kunnen”, zegt Warmerdam overtuigd. Trainer Vreman sluit zich er bij aan, wel met een toevoeging: “Het zou zich om moeten zetten in punten.”

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Hillen, A. Büttner; Brittijn, Kaak, Warmerdam; Flakus Bosilj, Colyn, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8