De Graafschap heeft vrijdagavond onnodig verloren op bezoek bij Willem II. Tot twee keer tot kwamen de Doetinchemmers op voorsprong, maar uitgerekend de in Zelhem opgegroeide invaller Jeremy Bokila draaide de wedstrijd om: 4-2.

Na wat kleine mogelijkheden over en weer zorgde Basar Önal in de twintigste minuut voor de 0-1. De jonge vleugelaanvaller ronde een fraaie combinatie via Simon Colyn en Alexander Büttner beheerst af. Een kleine tien minuten later stond het alweer gelijk. Een hoekschop werd ongelukkig in eigen goal gewerkt door De Graafschap-verdediger Rio Hillen. De ploeg van trainer Jan Vreman had een overwicht, maar kwam in de eerste helft niet meer tot grote kansen.

Ook na rust greep De Graafschap de voorsprong, via de eerste goal van Colyn in het blauw-wit. Daarna kreeg doelman Mees Bakker, die terugkeerde in het Doetinchemse doel, onder meer op een poging van Nick Doodeman de kans om uit te blinken. Een minuut na zijn invalbeurt lukte het Jeremy Bokila wel om de 2-2 binnen te schieten voor Willem II. Twee minuten daarna kopte hij ook nog de 3-2 binnen. Max de Waal gooide de wedstrijd in het slot door de 4-2 te scoren.

De ploeg van trainer Jan Vreman zakt door de nederlaag naar de achtste plek in de eerste divisie. Over twee weken, na de interlandperiode, speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap media