Vrijdagavond was de release van de nieuwe single van de band HIK. ‘Los’ is een stevige en meeslepende meezinger, met de typische HIK-sound aldus Arjan Wullink van de Achterhoekse dialectband. In 2018 heeft Hik het nummer ‘Loat ow lekker goan’ uitgebracht. In januari 2019 kwam hun tweede nummer ‘Maak ow niet gek’ uit. In de zomer van 2019 is het zomerse nummer ‘Zwieren’ uitgekomen en nu in september 2021 is het stevige nummer ‘Los’ een feit.

Hik is een Hummelose dialectrock-feestband. Deze 5-mansformatie heeft de afgelopen jaren menig gezellige feestavond in café, zaal, tent of openlucht verzorgd. Van rock tot sfeervolle Nederlandstalige muziek, het wordt allemaal ten gehore gebracht. Hik speelt naast de meezingers die een feest van herkenning zijn ook enkele eigen uitgebrachte nummers.

De oprichting was al in1999, 4 vrienden begonnen samen muziek te maken. Het eerste optreden volgde al snel en daarna steeds meer en meer. Naast café- en zaalhouders die Hik wisten te bereiken, meldden er ook organisatoren voor schuur- en tentfeesten.