Verkiezingsposters in de Achterhoek die in de sloot belanden, worden beklad of overgeplakt met posters van Forum voor Democratie. In Winterswijk kan het nog gekker, de afbeelding van D66-lijsttrekker Loes ten Dolle is zelfs compleet uit een banner gesneden. De banner is door de gemeente inmiddels vervangen door een nieuwe, mét Ten Dolle erop aldus Omroep Gelderland.

Ze wil er zelf niet te veel ophef over maken en hoopt dat het vandalisme een positieve uitwerking heeft op de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik hoop écht dat mensen hierdoor gaan inzien hoe belangrijk het is om te gaan stemmen”, zegt Ten Dolle. “Dit laat zien hoe hard de tijd is waarin we leven en hoe belangrijk het daarom is om te stemmen.” Haar afbeelding is uit een banner gesneden en uit een ander doek is alleen het logo van D66 weggesneden. “Ik denk ook dat het niet tegen mij, maar tegen mijn partij is gericht”, aldus Ten Dolle, die de dader op Twitter uitnodigt voor een kop koffie.

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk spreekt op Twitter van ‘abnormaal gedrag’. “Ik heb begrepen dat er aangifte wordt gedaan, de banners zijn eigendom van de gemeente”, aldus Ten Dolle.

Foto: Twitter