Na 2 jaar Corona stilte gaan ze in Barchem weer helemaal ‘los’ met een groots Barchems feest, inclusief Optocht. ‘We zijn bijzonder trots dat het ook dit jaar weer gelukt is om ons dorp weer prachtig te versieren en een volwaardige optocht te organiseren’. Meldt de organisatie. ‘er is een gevarieerd programma’. Zaterdag 20 augustus gaan alle straten hun straatversiering opbouwen. De hele week kan men genieten van een prachtig versierd dorp, elke straat met een eigen thema. ‘Vooral na zonsondergang een aanrader!’.

Zondag 21 augustus 10:00 is er de traditionele open lucht kerkdienst op het Dorpsplein, die vrij toegankelijk is voor iedereen. Donderdag 25 augustus 14:00 is er een seniorenmiddag in ’t Onderschoer, diezelfde avond om 20:00 staat een spetterende spelshow op het programma. Vrijdag 26 augustus opent om 14:00 de kermis, met attracties en lekkers voor alle leeftijden. De avond staat in het teken van de muziek met een optreden van Steam Sister in ’t Onderschoer. De zaal is open vanaf 20:30 uur.

Zaterdag 27 augustus om 10:30 begint de optocht. Dankzij de inzet van enthousiaste straat en vriendengroepen kan er een volwaardige optocht gepresenteerd worden met wagens, loopgroepen en muziek. Om 15:00 uur start op het dorpsplein het traditionele Vogelschieten voor heren, dames en de jeugd. Nieuw dit jaar is het Zondags Fruhshoppen op 28 augustus.

Foto: Barchems Feest