Meer dan twintigduizend bezoekers genoten vrijdag en zaterdag tijdens de snikhete terugkeer van het festival Huntenpop in Ulft. Met Snelle, Maan en De Staat waren er grote namen gestrikt als headliners, maar ook regionale artiesten als Dan Mango en De Boetners pakten het podium.

“Ik heb altijd een gezellig buurtfeest-sfeertje hier te pakken”, zegt Kevin Raayman, zanger van de Boetners en al jarenlang artiest én bezoeker op Huntenpop. “Het zijn mensen uit de regio die hier lekker komen kamperen. Het is echt een buurtfeest, dat is dit jaar gewoon weer zo. Maar met de line-up met Snelle en Maan erbij trek je ook mensen van buiten de Achterhoek.” Ook bezoeker Gijs Versteeg kwam vooral voor de gezelligheid, toch zag hij ook een persoonlijke favoriet terug op het podium: “Ik kom wel een klein beetje voor Maan. Als ik haar net zag….mooie billen.”

De temperatuur liep op tot boven de dertig graden. De organisatie had opblaasbadjes geplaatst op de camping en er was gratis water bij de toegang, maar bezoekers vonden eigen manieren om het hoofd koel te houden. “Ik heb het weleens warmer gehad”, zegt bezoeker Luuk. “Als we bier hebben, valt het allemaal best wel mee. Water is voor morgenvroeg, het bier is voor nu” Een andere festivalganger, Marleen uit Dinxperlo, vult aan: “Het is wel warm, maar het windje is er, dus perfect.”

De Achterhoekse rockers van De Boetners stonden voor de derde keer op Huntenpop. Met een vuurshow maakten ze het toch al warme festival nog heter. “Met bepaalde nummers had ik het wel zwaar, want we hadden vlammen erbij”, zegt Raayman. “Het voelde echt als zestig graden op het podium, maar het was een uurtje knallen. We wisten dat het kon gebeuren, deze omstandigheden, en ik leef nog!” Of hij volgend jaar terugkomt? “Huntenpop mag ons zeker bellen”, zegt Raayman lachend. “Zeker weten, want het was echt tof.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8