De vier wandeldagen zitten er weer op in Barchem. Met een goed gevoel kijkt de organisatie terug op de Barchemse 4Daagse 2023. “Het was een prachtig feestje. We hebben zoveel blije en tevreden wandelaars gezien, daar zijn we enorm trots op” aldus Henk Luesink, voorzitter van de B4D. “Met zo’n 190 vrijwilligers hebben we weer een zeer gewaardeerd evenement neer kunnen zetten. Barchem en omgeving heeft zich van z’n beste en mooiste kant laten zien.”

De Barchemse 4Daagse vond plaats van 29 juni tot en met 2 juli. Er gingen 1059 wandelaars op donderdag van start op 5 verschillende afstanden. In totaal zijn er vandaag 896 mensen gefinisht met een medaille. Luesink: “Er zijn helaas toch altijd uitvallers. Omdat het fysiek toch te zwaar bleek, of soms ook vanwege persoonlijke omstandigheden, zodat de vier dagen niet volgemaakt worden.” Er was zowel EHBO als fysiotherapie aanwezig, waar dankbaar en veelvuldig gebruik van is gemaakt.

Het bestuur heeft vele complimenten ontvangen voor de goede en zorgvuldige organisatie. “Dat is echt te danken aan de betrokkenheid van al die vrijwilligers, de sponsors en de inwoners van Barchem. We doen het met elkaar. Dat is echt een kracht hier.” Leusink kijkt alweer uit naar volgend jaar. De Barchemse4Daagse is een jaarlijks evenement dat begin juli plaatsvindt. Wandelaars kunnen kiezen uit vijf afstanden: 15, 20, 30, 40 of zelfs 50 km per dag. In 2024 vindt voor de 17e keer de Barchemse4Daagse plaats van 4 tot en met 7 juli.

© Foto: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek