Zondagmiddag is Joey den Besten om het leven gekomen bij een crash. Hij was tijdens de derde IRRC (International Road Racing Championship) ronde van het seizoen in het Finse Imatra ten val gekomen.

Op het stratencircuit in Imatra kwam Joey zwaar ten val in de ‘sighting lap’. In eerste instantie zouden de verwondingen meevallen en zou het om een gebroken hand gaan. Even later, toen het raceprogramma weer was hervat, kwam de Finse politie met het nieuws dat de coureur uit Borculo was overleden aan zijn verwondingen. Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 15:40 uur. Den Besten was gecrasht en kwam naast de baan terecht. Mogelijk speelde het water op de baan, dat aquaplaning veroorzaakte, ervoor dat hij ten val kwam.

De 30 jarige uit Borculo stapte in 2014 over van het ONK Supersport naar het racen op stratencircuits. Joey werd tweemaal IRRC Supersport kampioen. Aan het einde van het seizoen 2018 besloot Joey te stoppen als actief wegrace coureur. Enige tijd later maakte Den Besten bekend zijn comeback te maken. Zaterdag werd Joey nog achtste in de eerste IRRC Superbike wedstrijd van het weekend.

© Foto: Albert Schreuder

Meer foto’s in ons fotoboek