Donderdagmorgen om 6.00 uur gingen de eerste wandelaars van 40 en 50 km van start in de sporthal van het Onderschoer. Elk uur daarna volgden de 30, 20 en 15 km voor de eerste dag van deze 16e editie; de Baaksebeekroute. De bijna 1100 wandelaars genoten van het frisse weer in de ochtend, maar het werd al snel warmer. Gelukkig bleef de zon achter de wolken, waardoor het aangenaam bleef.

”Bij de start hadden we even een klein probleempje met de wifi bij de groep van de 20 km, maar dat was snel opgelost. We kregen veel complimenten voor de schitterende routes, De Wiersse, Linde en Hagenbeek waren echte hoogtepunten. De Zompenkearls in Ruurlo zorgden voor een vrolijke noot en een extra duwtje in de rug voor de laatste kilometers” aldus voorzitter Henk Luesink van de Barchemse4Daagse.

Vrijdag is de tweede dag van de Barchemse4Daagse. Op zondag vindt de laatst dag plaats en zal er ook een intocht zijn in het centrum van Barchem. De routes zijn ieder jaar weer uitgezet door de vele vrijwilligers die de Barchemse4Daagse kent. Eddy Brinkman liet eerder in een interview bij Radio Ideaal weten erg trots te zijn op de vrijwilligers en het werk dat er verzet wordt.

© Foto: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek