Alle basisscholen in de gemeente Lochem krijgen een sport en beweegcontainer. De container zit vol met sport en speelmaterialen, die kinderen kunnen gebruiken op het schoolplein. De containers zijn beschikbaar gesteld vanuit het Sport en beweegakkoord.

Donderdag 10 maart overhandigde wethouder Henk van Zeijts de eerste speelcontainer aan Nicole Pot, directeur van OBS De Barchschole. Zij diende vorig jaar het idee voor de beweegcontainers samen met Ilse Wonink van Stichting Welzijn Lochem in bij de gemeente. “We hebben de aanvraag vooral gedaan om zoveel mogelijk mensen in alle leeftijden de mogelijkheid te geven om te bewegen. Daarbij is jong geleerd, oud gedaan. Bewegen is leuk en gezond en als er goede en uitdagende materialen voor handen zijn dan is dat extra stimulerend.” Aldus Nicole Pot. Met hulp van spelkaarten kunnen kinderen op het schoolplein zelf spelen met de spullen en spellen in de container. Er zit bijvoorbeeld een kubb-spel, frisbees en springelastiek in.

Heeft u ook een idee voor meer sport en bewegen in uw buurt? De beste ideeën krijgen budget en hulp bij de uitvoering vanuit het Sportakkoord. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lochem.nl/sportakkoord.

Foto: Gemeente Lochem