Meer kilometers en meer uitdagingen. Op 3 april organiseert Stichting Omloop Beek een Trailrun in het Montferlandse bos in Beek Montferland.

Op verzoek van vele lopers die 2 jaar geleden meededen heeft de organisatie meer kilometers met meerdere uitdagingen voorbereidt. Hier word gebruik gemaakt van de loopgraven, doorloop door het beekje de Sprung, de Hulzeberg met de uitkijktoren, zandgat in Stokkum, over paden met boomstammen, diverse hoogteverschillen, mooie uitzichten en diverse trapjes en bruggetjes. Ook deze trail belooft een waar spektakel te worden en afzien voor de deelnemers. De nieuwe afstanden zijn 9 km en 16 km en starten tegelijk om 9.30 uur. De locatie is op het grasveld bij uitspanning t Peeske, hier is ook omkleed en douchegelegenheid. Voorinschrijving sluit op 2 april om 18.00 uur. Na-inschrijving is mogelijk op 3 april vanaf 8 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.sob-beek.nl

De Voorjaarslentetocht wordt op 7 en 8 mei georganiseerd. De lopers kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer ze willen lopen. Deze routes zijn uitgezet in de Montferlandse bossen en de Bijvanck die in het voorjaar de mooiste kleurenpracht laat zien. De routes zijn uitgezet in een zogenaamd klaver 4 model, dit geeft de mogelijkheid om bij een rustpauze de te lopen afstand aan te passen naar eigen inzicht.