SV Basteom heeft na een hele trieste week drie punten weten te pakken in de uitwedstrijd tegen de Ulftse Boys, de eindstand werd uiteindelijk 2-3. De week voorafgaande aan de wedstrijd stond voor de gehele vereniging Basteom in het teken van het onverwachte overlijden van clubicoon Gerrit Weijenberg. Voetbal was tijdelijk van ondergeschikt belang, de schok en de impact waren enorm binnen de club, waar Gerrit zoveel voor heeft gedaan en er werd vrijdags voor de wedstrijd dan ook op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Gerrit, die ook bij bijna alle wedstrijden van Basteom 1 aanwezig was.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd dan ook een minuut stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan Gerrit, en Basteom speelde met rouwbanden. De wedstrijd zelf werd een spektakelstuk. Net als in de thuiswedstrijd in Steenderen speelde Basteom compact en liet het initiatief aan Ulftse Boys. Dat betekende dat er goed georganiseerd verdedigd moest worden en dat lukte. Basteom kreeg ook haar kansen en na 15 minuten spelen was het raak. Cas Berns maakte vanaf rand strafschopgebied het eerste doelpunt. Na 30 minuten gevolgd door de 0-2, toen Huub Rutjes scoorde na een snelle aanval. Vijf minuten later kwam de 1-2 middels een goed ingekopte voorzet. 1-2 was ook de ruststand.

De 2e helft moest Basteom ver terug, de druk van de thuisploeg werd groter en groter, maar ook Basteom kreeg daardoor kansen op uitbreiding van de voorsprong. Lang leek het 1-2 te blijven tot in de 90e minuut toch de gelijkmaker viel, 2-2 en Basteom smachtte naar het einde. Ulftse Boys nog niet, de ploeg rook bloed en zette alles op de winnende treffer. De thuisploeg nam steeds meer risico’s en dat kwam hen in de 98e minuut duur te staan, balverlies in de opbouw betekende ineens een 2 tegen 1 situatie in de aanval voor Basteom. Danny van Wilsem hield het hoofd koel, gaf keurig en op tijd af aan Huub Rutjes en die wist vrij voor de keeper te scoren, 2-3 direct ook de eindstand en de ontlading bij alles wat Basteom was, was enorm.

Door deze overwinning heeft Basteom handhaving in de 4e klasse weer in eigen hand, maar dan moeten er nog wel punten gehaald worden. “Nog 3 wedstrijden te gaan, achtereenvolgend volgende week Basteom – Reunie, 7 mei Basteom – KSV en op 14 mei Keijenburgse Boys – Basteom. Er zullen toch 6 punten gehaald moeten worden in deze 3 wedstrijden om definitief veilig te zijn, dus Basteom-supporters zorg dat jullie erbij zijn, om de ploeg optimaal te ondersteunen” meldt SV Basteom.

© Foto: SV Basteom