Een week voor de WK wedstrijd in Tsjechië en twee weken voor de Grand Prix op Nederlandse bodem maken de zijspanequipes zich op voor de strijd in het Open Nederlands Kampioenschap in Halle. Ook buitenlandse combinaties zullen aan de start staan, want Halle staat als grote zijspanorganisator in de jaren 80 en 90 goed bekend bij de heren zijspanrijders en deze zullen dan ook in grote getale naar circuit de Kappenbulten in Halle komen. Het zijn echter niet de buitenlandse “strijdwagens”, zoals ze door de kenners in de volksmond worden genoemd, maar juist de regionale “boys” die de scepter zwaaien in deze discipline.

Koen Hermans uit Hengelo is met Ben van den Bogaart de leider in de tussenstand van het ONK en staat op een mooie tweede plek in het WK. Gerrit van Werven uit Terborg met zijn Belgische bijrijder de Veene startte als een duveltje uit een doosje tijdens de eerste manche in Spanje, maar moest het daarna een klein beetje laten liggen. De verrassing van dit seizoen is Justin Keuben uit Wehl. Samen met bakkenist Dion Rietman bezet hij de tweede plaats in het ONK en een vierde in het WK.

“Als je een motor hebt die fantastisch loopt én Dion en ik kunnen die krachten goed overbrengen op het circuit, dan gaat dat gewoon goed”, aldus Keuben. Dat Keuben/Rietman een goede combinatie is, dat is door de jaren heen al gebleken. Ongelukkig genoeg moest om meerdere redenen Keuben vorig seizoen regelmatig met een andere bakkenist aan de start verschijnen en dat was terug te zien in de resultaten.

© Foto: WSC