De Graafschap gaat zaterdagavond in Tilburg op bezoek bij de huidige nummer vier van de eerste divisie, Willem II. Voor de Doetinchemmers is het een cruciaal duel, bij een verliespartij lijkt een plek in de play-offs definitief uit zicht.

“We zijn natuurlijk afhankelijk van de andere uitslagen”, schets assistent-trainer Richard Roelofsen. “Ik denk dat we bezig moeten zijn met onze wedstrijd, daar hebben we invloed op. We moeten het seizoen gewoon zo goed mogelijk afmaken en vier hele mooie potten op het veld zetten en kijken of we daar resultaat uit kunnen halen.” Met Willem II treffen de Superboeren een club in vorm. De Tricolores zijn zes wedstrijden ongeslagen. “Een lastige wedstijd met een goede tegenstander”, aldus Roelofsen. “Ik wil wel dat we daar aanvallend gaan voetballen en druk kunnen zetten. We gaan ons eigen spel spelen, dat is het uitgangspunt voor de laatste vier wedstrijden.”

De Graafschap kijkt ook al voorzichtig naar volgende seizoen en wil onder meer graag langer door met Philip Brittijn. De middenvelder heeft een aanbod in beraad. “Ik ben nog heel jong (negentien red.) dus ik denk zelf: nog één jaar De Graafschap is geen verkeerde keuze”, aldus Brittijn. “Alleen moet ik wel kijken wat de andere opties zijn. Ik wacht nog rustig af tot het einde van het seizoen en dan maak ik mijn keuze.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8