De Graafschap is er niet in geslaagd om de overwinning mee te nemen op bezoek bij Willem ll. In een doelpuntrijk duel werd er met 3-2 verloren, hiermee lijkt deelname aan de play-offs vergeten te kunnen worden.

In een gelijk opgaande eerste helft was De Graafschap de ploeg in balbezit maar de thuisploeg kreeg de grote kansen. Het was te danken aan doelman Jurjus dat de Tilburgers niet op voorsprong kwamen. Na 35 minuten spelen gebeurde dat alsnog door een messcherpe counter. Een goede voorzet van linksback Niels van Berkel was voor aanvaller Elton Kabangu een koud kunstje, 1-1.

Na rust bracht Richard Roelofsen middenvelder Siem de Jong en dat zorgde voor een ommekeer in het duel. De bezoekers draaiden razendsnel de achterstand door deze wissel om en scoorden via Philip Brittijn en Camiel Neghli. De Superboeren konden de voorsprong niet vasthouden en door goals van Van Berkel en Zelhemmer Jeremy Bokila wonnen de Tricolores alsnog met 3-2.

Na afloop ging het vooral om de afgekeurde gelijkmaker van De Graafschap in blessuretijd. Siem de Jong zou bij de 3-3 van Charlison Benschop een duwfout hebben gemaakt, maar daar was nauwelijks sprake van. Desondanks verliest De Graafschap en is de nacompetitie nagenoeg uit zicht. Volgende week ontvangen de Doetinchemmers MVV op de eigen Vijverberg.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media