De volleyballers van Active Living Orion hebben zondagmiddag niet weten te winnen in Doetinchem tijdens de wedstrijd in de finaleserie om de landstitel. Draisma Dynamo uit Apeldoorn wist met 1-3 te winnen en kroonden zich tot landskampioen.

Orion moest de wedstrijd winnen om nog een vervolg te geven aan de finaleserie. De eerste twee duels met Dynamo werden gewonnen door de ploeg uit Apeldoorn. De bezoekers grepen zondag gelijk het initiatief door de eerste set met 21-25 te winnen. De mannen van trainer Dirk Sparidans kwamen nog wel terug in de wedstrijd door de tweede set met 28-24 naar zich toe te trekken. De derde en vierde set waren met 15-25 en 16-25 een prooi voor Dynamo, die dankzij de overwinning de landstitel won.

Vorig jaar wist Orion ook niet van Dynamo te winnen in de finaleserie, destijds werd het ook 3-0. Voor de Achterhoekers eindigt het seizoen zonder ere materiaal. Eerder werden de Doetinchemmers zowel in de Nederlandse beker als in het Europese Bekertoernooi uitgeschakeld.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8