© Foto: gemeente Oost Gelre

De eerste 4 bloempotten in de Beltrumsestraat in Groenlo zijn geplaatst. Ook een flink plantvak op de hoek met de Ziekenhuisstraat is aangelegd. Daarmee heeft de gemeente Oost Gelre een begin gemaakt met het groener maken van de Beltrumsestraat. Daarnaast plaatst de gemeente op een aantal plekken fietsbeugels en zijn er 2 nieuwe parkeervakken aangelegd. Ook wordt de straat beter herkenbaar als woonerf. Het plan is vorig jaar tot stand gekomen in overleg met bewoners, winkeliers, en met de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV).

“Zo ligt de straat er vanaf komende zomer een stuk groener bij. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar geeft in warme periodes ook een prettige verkoeling. Zo spelen we in op klimaatverandering” aldus wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre. In totaal komen er ongeveer 20 nieuwe cortenstalen potten op meerdere plekken in Groenlo. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt gekozen voor een grote of kleine bloempot. Deze potten kunnen bij evenementen makkelijk en snel verplaatst worden. De betonnen potten die nu nog op de Markt staan, worden ook vervanen door cortenstalen potten.

De vergroening van de Beltrumsestraat in Groenlo doet de gemeente niet alleen. Met toestemmen van pandeigenaren komen er ook geveltuintjes. “Met de aanleg van die geveltuintjes helpen zij bij het vergroenen van de winkelstraat. Dat maakt de winkelstraat nog aantrekkelijker. Voor inwoners, maar zeker ook voor bezoekers” aldus wethouder Porskamp.