© Foto: Bespiegelingen over de Achterhoek

Het duurt nog een hele tijd maar de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ staat in maart 2025 voor de vierde keer op de agenda van het DRU Filmhuis. Wegens de overweldigende belangstelling. De voorstellingen op 29 oktober vorig jaar en op komende zondag 17 maart waren snel uitverkocht en dus reden voor het DRU filmhuis om een derde in te plannen en wel op 22 september. Omdat de kaartverkoop ook voor deze filmvoorstelling goed loopt komt er ook nog een vierde keer, wel pas in 2025.

‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ ging eind februari 2023 in première. De film werd onverwacht een groot succes. Hierdoor besloten de makers een filmtour door de Achterhoek te maken. ”Deze documentaire moet je samen bekijken en beleven. De Achterhoek komt op een groot scherm bijna letterlijk naar je toe”, vinden de makers Fons Rouwhorst en Ineke Heinen. In oktober 2023 startte de tour in ’s-Heerenberg. De belangstelling was groot, alle filmvoorstellingen waren uitverkocht en daarom is er een tweede toer die dit najaar begint en doorloopt tot in 2025.

Laurence van de Meeberg van DRU filmhuis geniet van het succes. “We hebben bij de eerste filmvoorstelling gezien dat er veel bezoekers van buiten Ulft naar het DRU Industriepark kwamen. Daar zijn we blij mee”, zegt Laurence. “We vertonen de docu daarom dit jaar nog twee keer. Zondag 17 maart is uitverkocht, maar op zondagmiddag 22 september is de film opnieuw te zien. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar. Volgend jaar 16 maart staat de docu opnieuw in de agenda van DRU filmhuis. Gezien de belangstelling mogen we spreken van een heel groot succes’’, aldus Van de Meeberg.