Op vele plekken in Gelderland kom je deze zomer ‘Beleef het Verhaal van Gelderland, bezoek het museum in de buurt’ tegen op bushokjes, op posters bij bibliotheken, VVV’s en op sociale media. Met deze gezamenlijke slogan roepen musea in heel Gelderland bewoners en bezoekers op om langs te komen nu het weer kan.

Met ruim honderd musea is de museumdichtheid van Gelderland groot. Er is vrijwel letterlijk overal een museum in de buurt. De diversiteit van de Gelderse musea is groot. Van Tweede Wereldoorlog tot natuur, van prehistorie tot moderne kunst. Over vrijwel elk onderwerp is een museumbezoek mogelijk. Al deze musea vertellen vanuit hun collectie een deel van het verhaal van de Gelderse geschiedenis.

De campagne “Beleef het Verhaal van Gelderland, bezoek het museum in de buurt” wordt in opdracht van Provincie Gelderland door Erfgoed Gelderland uitgevoerd. Op de posters worden kenmerkende voorwerpen getoond uit Gelderse musea verspreid over de hele provincie. Van het speelgoedvliegtuigje van Joop Levy uit het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en de Knipmuts van Museum Lunteren tot de Staatse Helm van Slot Loevestein.