Over belangstelling van chauffeurs had de organisatie van de Truckrun Achterhoek vorige maand niet te klagen: de honderd plekken voor truckers waren binnen de kortste keren gevuld. Maar belangrijker nog zijn de kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking, met wie ze op zaterdag 3 september in een colonne vrachtwagens door de Achterhoek en Liemers gaan rijden. Deze bijrijders kunnen zich vanaf komende zondag, 19 juni, inschrijven.

”Want het is mooi dat de chauffeurs er zijn, zonder hen immers geen truckrun, maar ze spelen op 3 september wel een bijrol” vertelt Jos Broeks met een knipoog’. Het evenement is per slot van rekening in het leven geroepen om kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking een geweldige dag te bezorgen. “Daar doen we het uiteindelijk voor”, stelt hij namens het bestuur van de stichting Truckrun Achterhoek. Broeks benadrukt dat deelname óók mogelijk is voor wie in een rolstoel zit. “We hebben een paar sterke mannen die iedereen veilig en verantwoord in de vrachtwagens kunnen tillen. Dat hoeft echt geen belemmering te zijn.” Hij maakt daarnaast duidelijk dat de familie van de bijrijders eveneens meer dan welkom is. “Vaders en moeders, broertjes en zusjes kunnen in een bus mee rijden in de colonne.”

De Truckrun Achterhoek start op 3 september vanaf het DRU Industriepark in Ulft. Inschrijven kan vanaf zondag 19 juni, 10 uur via: truckrunachterhoek.nl

Foto: Miets Rabelink