Peter Bijvelds is met ingang van komend seizoen de nieuwe manager voetbalzaken van De Graafschap. Op dit moment is de 65-jarige Noord-Brabander directeur van competitiegenoot TOP Oss, hij tekent in Doetinchem voor twee jaar.

“We zochten een technisch manager met een netwerk, die actief en leidend is en voor een frisse wind zorgt”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “We zien in Peter een verbinder, die de spin in het web wordt aan de voetbaltechnische kant van De Graafschap.” Bijvelds is sinds 2014 actief als directeur van TOP Oss, nadat hij daarvoor bij FC Den Bosch werkte. Onder zijn leiding haalde TOP in 2019 na een zesde plek in de competitie de halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Daarin werden ze uitgeschakeld door Sparta, de ploeg die later De Graafschap liet degraderen.

Bijvelds wordt bij De Graafschap de opvolger van Peter Hofstede. De oud-aanvaller liet eerder weten het een ‘moeilijk, pijnlijk afscheid’ te vinden. Belangrijke taak voor de nieuwe technische man wordt het optuigen van de scouting, nadat eerder afscheid werd genomen van Marcel Lötters. Ook heeft De Graafschap heeft meer dan tien aflopende contracten. Onder meer de verbintenissen van Ted van de Pavert, Jeffry Fortes, Julian Lelieveld en Jasper van Heertum lopen na afloop van dit seizoen af.Samen met klankbordleden Berry Powel en Freek Jansen moet BIjvelds de selectie voor het nieuwe seizoen vormgeven.

De Noord-Brabender noemt De Graafschap een prachtige uitdaging: “De club kent een ongelofelijk mooie historie en heeft een sterk en sympathiek imago. Aan mij de taak om alle kracht en kennis binnen en rondom de club te mobiliseren. De Graafschap moet het beste uit zichzelf halen. Van mij wordt verwacht dat ik dat samen met iedereen die De Graafschap een warm hart toedraagt voetbalinhoudelijk ga realiseren. Echt samen D’RAN dus!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8