De Graafschap en Jong AZ hebben elkaar vrijdagavond op De Vijverberg in evenwicht gehouden. De Superboeren kregen de grootste kansen en hadden drie punten verdiend maar scoorden niet, zo is te lezen op de website van de Superboeren.

De Graafschap begon met dezelfde elf spelers als vorige week, toen er met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen FC Den Bosch. Na ruim een kwartier spelen kreeg Jesse Schuurman de eerste (grote) kans op de openingstreffer. Op aangeven van Mees Kaandorp werd de kopbal van Schuurman gekeerd door Jong AZ-doelman Sem Westerveld. Negen minuten later legde Roland Baas een hoekschop op het hoofd van Ted van de Pavert, die vervolgens Sam Hendriks bereikte. De spits trof met zijn kopbal echter de lat. Met ruim een halfuur op de klok raakten de Superboeren opnieuw het houtwerk, toen Giovanni Korte na een voorzet van Julian Lelieveld op de paal schoot.

In de tweede helft teisterde De Graafschap weer de lat. Een voorzet van Lelieveld bereikte Korte, die via Westerveld op de lat kopte. Vervolgens kwam een scherpe bal van Lelieveld nét niet aan bij Hendriks. Jasper van Heertum was in de 62e minuut dicht bij de 1-0, maar kopte over. De druk van de Superboeren hield aan. Ook Jeffry Fortes probeerde om doel te treffer. De middenvelder haalde uit vanaf rand zestien, maar trof het aluminium. Even later kon hij nogmaals schieten en ditmaal was zijn inzet een poging voor AZ-keeper Westerveld. Ook invaller Joey Konings haalde uit, maar opnieuw bracht Westerveld redding. In de absolute slotfase zette de thuisploeg nog vol aan om een doelpunt te forceren, maar dat lukte niet.