Zondag 20 februari was bijna alles afgelast maar het voetbaltalententoernooi tevens districtskampioenschap voor JO10-teams bij Jonge Kracht in Huissen ging door. ZZC’20 JO10-1 deed mee en ging een dag lang de strijd aan met de elementen. De eerste twee poulewedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen. Hierna volgde een rechtstreeks duel om de eerste plek in de poule met CSV’28 uit Zwolle.

In een enorm winderige wedstrijd was de start was niet goed en ZZC’20 keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Veerkrachtig vocht ZZC’20 zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs op een 4-3 voorsprong. Het duel werd mede door de weersomstandigheden fysieker en onze bikkels vochten zich helemaal leeg. Helaas werd de gelijkwaardige wedstrijd nipt met 4-5 verloren. Dit betekende een plek in de halve finale voor de nummers 2.

In deze halve finale werd Spero uit Elst vrij gemakkelijk aan de kant gezet (5-0), waarna de finale volgde tegen Lochem. Tegen Lochem pakte ZZC’20 vanaf het begin het initiatief en ondanks een aantal gemiste kansen werd de wedstrijd overtuigend met 3-1 gewonnen. De belangrijkste doelstelling was plezier maken. Als klap op de vuurpijl bleek tijdens de prijsuitreiking dat het kampioenschap in categorie 2 betekent dat ZZC’20 JO10-1 geplaatst is voor het NK in Brunssum op 4 juni.

Foto: ZZC’20