Voormalige seniorenflat de Bloemenkamp in Gorssel blijft tot eind 2024 opvanglocatie voor ontheemden uit Oekraïne. Daar zijn verhuurder VGZ en de gemeente Lochem het over eens. Na deze verlenging met een jaar, komt er een einde aan de opvang in de Bloemenkamp. In de Bloemenkamp wonen sinds mei 2022 ontheemden uit Oekraïne.

De gemeente huurt in de Bloemenkamp appartementen voor 100 mensen. De overeenkomst liep eerst tot 31 december 2023. Dankzij een verlenging kunnen de bewoners een jaar langer blijven. Een jaar langer in de Bloemenkamp is fijn voor de ontheemden, die de oorlog ontvluchtten en zich welkom voelen in Gorssel. Het komt ook tegemoet aan de wens van actieve vrijwilligers in Gorssel. Ook de gemeenteraad is voor verlenging en het brengt rust voor de bewoners. Daarnaast zijn de opvangplekken onmisbaar, want de gemeente Lochem heeft de opdracht om voor langere tijd in totaal 205 ontheemden op te vangen.

De gemeente Lochem ontwikkelt ook een nieuwe, tijdelijke woonlocatie aan de Zutphenseweg in Lochem. Hier komen flexwoningen voor onder meer Oekraïners en spoedzoekers beschikbaar in 2024. Afgelopen oktober werd duidelijk dat de huisjes op EuroParcs ook langer beschikbaar blijven als opvanglocatie voor Oekraïners, namelijk tot 1 november 2024. Daarnaast loopt een zoektocht naar extra locaties voor flexwoningen.

© Foto: RTV Ideaal