De Hummelose stichting SONOM kreeg onlangs een groot olieverfschilderij overhandigd ter veiling voor de goede doelen waar de stichting zich voor inzet. Op het schilderij is Normaal-voorman Bennie Jolink afgebeeld, met een gitaar die de gulle schenker van het schilderij, Oldenzaler Rob Leijdekkers, in zijn bezit had.

Leijdekkers is al lange tijd fervent aanhanger van Normaal en verzamelt alles wat met de band en voorman Jolink te maken heeft. Zo kwam hij ook in het bezit van de gitaar waar Jolink vroeger op speelde. Hij gaf Mariët Wichers Schreur uit Raalte de opdracht om het schilderij te maken. Dat deed ze aan de hand van een foto waarvoor Bennie Jolink in september poseerde tijdens de Høkersdag van Anhangerschap Normaal.

Jolink is medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Ondersteuning Neurologisch Onderwijs Malawi (SONOM). In het straatarme Afrikaanse land is kennis van neurologie bij artsen van groot belang. Ondervoeding is bij kinderen een van de oorzaken van neurologische aandoeningen. Wichers Schreur maakte eerder al een schilderij van één bij anderhalve meter van Jolink in actie op het podium. Dat bracht toen bij een veiling voor SONOM tijdens het Høkersweekeinde van Anhangerschap Normaal 2.750 euro op.

© Foto: SONOM