Kom op zaterdag 11 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek Lochem waar de allerjongste bezoekers samen met hun ouders of opa en oma een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Boekstart kennen jonge ouders misschien van het gratis oranje koffertje. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Op zaterdag 11 juni is er een landelijke Boekstartdag.

De Bibliotheek in Lochem doet ook mee met leuke activiteiten voor de kleintjes. Van 11.00 tot 13.00 uur zijn kinderen samen met hun (groot)ouders en/of verzorgers welkom voor een gezellig voorleesmomentje van Oma Berendientje. Er is ook een kleine Boekenruilmarkt. De Bibliotheek zorgt voor een ‘startassortiment’ zodat er steeds iets te ruilen valt. Neem gerust een boekje mee waarop je een beetje uitgekeken bent. Er zijn boekjes in diverse talen. De Boekstartdag bij de Bibliotheek staat ook in het teken van ervaringen uitwisselen met andere ouders. Denk aan voorleeservaringen, boekentips, het opdoen van inspiratie over leuke (letter)spelletjes of andere zaken waar je tegenaan loopt. De Bibliotheek is blij dat de Lochemse mama’s daarom ook aanwezig zijn bij deze Boekstartdag. Meer informatie kan je vinden in de Activiteitenagenda op www.graafschapbibliotheken.nl.

Foto: Bibliotheek Lochem